Obtinere numar EORI in maxim 48 de ore la doar 80 lei + TVA

EORI (Numarul de Inregistrare si Identificare a Operatorilor Economici)

Apeland la noi economisiti timp. Va venim in sprijin cu dosar complet de atribuire a numarului EORI indiferent de Judet.
Atribuire in regim de urgenta fara taxa de urgenta.

Pentru ca este foarte importanta completarea corecta si completa a cererii de atribuire a numarului EORI va recomandam sa apelati la specialisti.

Daca o completati gresit sau incomplet riscati sa ramaneti blocati in sistem. Chiar daca ati incercat si nu ati reusit, tot noi va ajutam prin recuperarea din sistem a cererii eronate si vom continua procedura de acordare de la zero.

Beneficiati de :
1. Completare cerere de atribuire a numarului EORI.
2. Depunerera dosarului la Directia Regionala Vamala de care apartineti.

Atribuirea va fi facuta de regionala vamala de care apartineti prin transmiterea catre dumneavostra a confirmarii EORI numita si Notificare de atribuire a numarului EORI.

Apelati cu incredere la noi!

Formular Numar EORI
Obtinere / Recuperare / Modificare

Completati formularul de mai jos si va vom contacta in cel mai scurt timp.

  Nume/Companie *

  Adresa de email *

  Telefon *

  Am citit si accept Politica de confidentialitate.

  Ne puteti contacta utilizand si urmatoarele date de contact de mai jos:

  Documente necesare obtinere/actualizare numar EORI

  Daca firma este platitoare de tva sunt necesare urmatoarele:
  Certificat de inregistrare,certificat de inregistrare in scopuri de tva,ultimul act constitutiv in intregime + rezolutia (daca actul este actualizat).

  Daca firma este neplatitoare de tva sunt necesare urmatoarele:
  Certificat de inregistrare,ultimul act constitutiv in intregime + rezolutia (daca actul este actualizat).
  O declaratie pe proprie raspundere ca pana la aceasta data firma nu este platitoare de tva (doar pentru societatile care nu sunt din Bucuresti sau Ilfov).
  Descarca „Model declaratie pe proprie raspundere pentru EORI”

  Pentru PFA e necesar, in plus, cartea de identitate  a administratorului.

  Toate aceste documente se vor trimite scanate in forma lizibila la contact@sabian.ro

  Pentru persoanele fizice: cartea de identitate scanata in forma lizibila si transmisa la contact@sabian.ro

  Este necesar sa ne transmiteti numarul dvs. de telefon mobil pentru completarea corecta a cererii de atribuire a numarului EORI atat pentru firma cat si pentru persoana fizica.

  Pentru actualizare numar EORI firme (actualizarea este necesara atunci cand se schimba sediul sau administratorul sau firma devine din neplatitoare de tva in platitoare de tva sau invers sau se schimba denumirea firmei dar cui-ul ramane neschimbat):
  1.Notificarea de atribuire a numarului EORI  vechi (va trebui sa contina „identificatorul” si „parola”).
  2.Toate documentele actualizate(vezi la documente necesare obtinerii numarului eori).

  Pentru actualizare numar  EORI  pe persoane fizice (actualizarea este necesara atunci cand actul de identitate a expirat):
  1.Notificarea de atribuire a numarului eori vechi.
  2.Noua carte de identitate.

  De ce sa apelati la SABIAN pentru obtinerea numarului EORI?

  SABIAN IMPORT-EXPORT a luat nastere in anul 2003 din dorinta noastra de a asigura clientilor nostri calitate si profesionalism in furnizarea de solutii logistice complete: transport auto rutier intern si transport auto international cu camioane complete si grupaj de marfuri atat pentru import cat si la export, transporturi agabaritice, transport cargo aerian, transport maritim containerizat, consultanta vamala.

  Suntem lideri de piata oferindu-va serviciul obtinere numar EORI la un nivel compet de verificare si validare a documentelor prin departamentul nostru juridic. Deasemenea oferim serviciul „Recuperare numar EORI” pentru cei care au incercat sau au completat eronat cererea .

  Recuperarea EORI implica diligentele catre Autoritatea Nationala a Vamilor de recuperare din sistemul informatic a cererii vechi si repunerea pe rol a cererii .

  Servicii oferite la nivel national si european,  atat pentru o cerere noua cat si pentru una recuperata:

  • Vom verifica atat la Oficiul Registrul Comertului cat si la ANAF toate documentele necesare acordarii numarului unic EORI. Autoritatea Nationala a Vamilor la validare efectueaza acesta incrucisare. Astfel,  facand noi acest lucru anterior depunerii dosarului la fiecare Directie Regionala Vamala in parte nu exista riscul de refuzare a inregistarii din lipsa documente neactualizate.
  • Vom depune in cel mai scurt timp toate documentele, dupa ce au fost verificate in prealabil. Astfel nu riscati sa pierdeti timp pretios in cazul in care actele nu sunt conforme cu legislatia in vigoare.
  • Preluam toate obligatiile ce survin din folosirea numarului unic EORI.
  • Oferim consultanta de specialitate in domeniul vamal.
  • Prin intermediul www.sabian.ro/blog sunteti in permanenta informati despre modificarile survenite in domeniu sau deciziile Autoritatii Nationale Vamale.

  Salveaza timp si efort in gasirea celor mai bune solutii de transport pentru compania ta!

  Intrebari frecvente despre numarul EORI

  Ce este un numar EORI?

  Numarul EORI este un numar unic in Comunitatea Europeana, pe care autoritatile vamale sau alte autoritati desemnate de catre statele membre il atribuie operatorilor economici si altor persoane interesate, in vederea utilizarii acestuia incepand cu 1 iulie 2009 la toate operatiunile vamale derulate de acestea pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

  Care este scopul introducerii numarului EORI?

  Scopul introducerii numarului EORI este atribuirea unui numar de inregistrare si identificare fiecarui operator economic si, cand este cazul, altor persoane, pentru a servi drept referinta comuna a acestora in relatiile acestora cu autoritatile vamale de pe intreg teritoriul Comunitatii, precum si pentru schimbul de informatii intre autoritatile vamale si intre autoritatile vamale si alte autoritati.

  Cine este obligat sa obtina numarul EORI?

  Persoanele care sunt obligate sa solicite atribuirea unui numar EORI sunt:
  – operatorii economici (persoanele care, in cadrul activitatilor lor profesionale, exercita activitati reglementate de legislatia vamala, cum ar fi operatiunile de import, export, tranzit, depozitare, reprezentare, precum si operatiuni prealabile sosirii/plecarii marfurilor care se introduc/scot de pe teritoriul Comunitatii);
  – persoanele fizice care introduc/scot marfuri in/din Uniunea Europeana.

  Unde solicita atribuirea unui numar EORI persoanele stabilite in U.E.?

  Operatorii economici si alte persoane interesate solicita atribuirea numarului EORI din statul membru in care sunt stabiliti.

  Care este structura numarului EORI in Romania?

  Numarul EORI este format dintr-un identificator al tarii membre ce a atribuit numarul (format din 2 caractere alfabetice ce reprezinta codul de tara), urmat de un identificator national unic al tarii membre (format din maxim 15 caractere alfa numerice).
  Exemplu: RO1234567890ABCDE, unde RO reprezinta codul de tara al Romaniei 1234567890ABCD reprezinta numarul acordat de autoritatile vamale din Romania.
  In Romania, s-a stabilit ca in cazul persoanelor juridice, EORI sa poarte denumirea de CUI. In functie de tipul de persoana, numarul EORI acordat de autoritatile vamale poate avea urmatoarele configuratii:
  1. pentru persoanele juridice cu sediul in Romania: RO + CUI.
  2. pentru persoanele juridice cu sediul intr-un stat tert: RO + codul de tară al statului tert + numarul de identificare atribuit de institutiile vamale ale statului tert respectiv.
  3. pentru asocieri de persoane cu sediul in Romania: RO + CUI.
  4. pentru asocieri de persoane cu sediul intr-un stat tert: RO + cod de tară + numarul de identificare atribuit de institutiile vamale ale statului tert respectiv.
  5. pentru persoanele fizice stabilite in Romania: RO + CNP.
  6. pentru persoanele fizice stabilite intr-un stat tert: RO + cod de tară al statului tert + numar de identificare atribuit de institutiile vamale ale statului tert respectiv.

  Cand se obtine numarul unic EORI?

  Comerciantii au obligatia de a solicita acordarea numarului EORI dupa data de 1 iulie 2009, atunci cand efectueaza operatiuni de import/export marfa.

  De preferat dupa infiintare chiar daca nu sunteti platitori de TVA sa va inregistrati in EORI- inregistrarea in scopuri vamale.
  Cei ce nu l-au obtinut pana la data respectiva, il vor putea obtine cu ocazia realizarii primei operatiuni vamale, dar risca blocarea marfurilor in vama pana cand se efectueaza inregistrarea in EORI.

  Cu noi, timpul de acordare este scurt, maxim 2 zile lucratoare, insa daca marfa ajunge in vama, pana sunteti instiintati de obligativitatea EORI, pana se obtine EORI dureaza . Din experinta nostra, termenul se prelungeste cu cinci zile. De aceea, imediat cum ati infiintat firma sau daca sunteti persoana fizica si doriti achizitionarea de bunuri on-line, trebuie sa va luati masuri din timp.

  Ce este stipulat in legislatia romana in domeniul EORI?

  In Romania, autoritatea competenta cu inregistrarea si acordarea numerelor EORI este Autoritatea Nationala a Vamilor prin Directiile Regionale vamale din raza unde opereaza comerciantul care desfasoara activitati de import/export/traznit pentru care se solicita numarul EORI.

  Numarul EORI va fi solicitat de la directiile regionale pentru accize si operatiuni vamale in a caror raza teritoriala isi au sediul, dar si la birourile vamale de frontiera, in cazuri exceptionale.

  Legislatia la nivel European este reprezentata de regulamentul CE 312/2009 al Comisiei de modificare a regulamentului CEE 2454/1993 de stabilire a unor dispozitii de aplicare a regulamentului CEE 2913/1992 al Consiliului de instituire a Codului Vamal UE, publicat in Jurnalul Oficial al UE nr. L 98. Comisia europeana a elaborate un ghid pentru aplicarea acestui regulament.

  La nivel national, legislatia este reprezentata de Ordinul vicepresedintelui A.N.A.F 1554/2009 pentru aprobarea normelor tehnice privind inregistrarea in scopuri vamale a comerciantilor si a altor persoane, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 429/24.06.2009.

  Unde solicita atribuirea unui numar EORI persoanele stabilite intr-un stat tert?

  In cazul in care un operator economic care nu este stabilit pe teritoriul vamal comunitar nu are numar EORI, acesta trebuie sa fie inregistrat de catre autoritatea desemnata a statului membru in care realizeaza pentru prima data una dintre activitatile urmatoare:

  • depune, pe teritoriul Comunitatii, o declaratie sumara sau vamala, alta decat:
   • o declaratie vamala facuta in conformitate cu articolele 225-238 din Regulamentul vamal comunitar (Regulamentul Comisiei nr. 2454/93), sau
   • o declaratie vamala solicitata in cadrul regimului de admitere temporara;
  • depune, pe teritoriul Comunitatii, o declaratie sumara de ieSire sau de intrare;
  • administreaza o magazie pentru depozitare temporara in temeiul articolului 185 alineatul (1) din Regulamentul vamal comunitar;
  • depune o cerere de autorizare in temeiul articolelor 324a sau 372 din Regulamentul vamal comunitar;
  • solicita un certificat de operator economic autorizat in temeiul articolului 14a din din Regulamentul vamal comunitar.

  Este recomandat ca operatorii economici care nu sunt stabiliti in Comunitate sa depuna cerere pentru acordarea numarului EORI inainte de a realiza una din operatiunile enumerate mai sus.

  De ce este importanta actualizarea structurii numarului EORI?

  Apeland la SABIAN pentru acordarea numarului EORI, prin arhivarea si monitorizarea societatii dumneavoastra, oricand intervin modificari in datele inscrise initial in cererea de acordare a numarului EORI ( denumire firma , adresa, domeniu de activitate principal inscris pe Certificatul de inmatriculare, administrator, forma de organizare ( SRL, SA etc), atunci, in baza documentelelor justificative de schimbare a datelor initiale, va putem actualiza imediat cererea de acordare a numarului EORI astfel :

  Potrivit prevederilor art. 17 din Ordinul vicepresedintelui A.N.A.F. Nr. 1554/2009, operatorii economici si alte persoane carora le-a fost atribuit un numar EORI au obligatia sa notifice SC SABIAN IMPORT -EXPORT SRL care a atribuit numarul EORI asupra modificarii oricarora dintre datele cuprinse in cerere si in documentele anexate la aceasta.

  Avand in vedere ca au fost constatate neconcordante intre datele continute in aplicatia EORI-RO si informatiile de la O.N.R.C., A.N.A.F. si M.F.P., toate persoanele care au fost inregistrate cu numar EORI au obligatia ca pana la data de 15.12.2014 sa-si actualizeze, daca este cazul, datele cuprinse in cererea de atribuire a numarului EORI.

  Actualizarea datelor se efectueaza potrivit prevederilor art. 18 din Ordinul Vicepresedintelui A.N.A.F. Nr. 1554/2009.

  Atragem atentia ca aceasta actualizare trebuie efectuata ori de cate ori apar modificari ale datelor inscrise in cererea de atribuire a numarului EORI. Existenta unor date incorecte sau incomplete poate conduce la imposibilitatea efectuarii formalitatilor de vamuire.

  Pentru alte detalii si actualizarea datele va rugam a ne contacta in vederea actualizarii datelor, SC SABIAN IMPORT-EXPORT SRL, dorind ca nici un client sa nu fie prejudiciat de catre blocarea in sistemul EORI.